22016maalis

Kokouspiste tukee nuorten koulutusta Nepalissa

Otimme Kokouspisteessä viime vuonna käyttöön kaikkiin tilaisuuksiimme peruutusehdon. Meitä harmitti tilaisuuksien suuri no show, joka luonnollisesti aiheutti myös turhia kuluja ja ruokahävikkiä. Peruutusehdon mukaisesta 20 euron maksusta kukaan ei nurise, koska raha ohjautuu hyvään tarkoitukseen. Puolella katamme ruokahävikkiä ja puolet lahjoitamme kumppanijärjestöllemme Taksvärkki ry:lle.

Kokouspisteen Minimessut järjestettiin helmikuussa jo yhdeksännen kerran.  Minimessut on ammattilaistapahtuma kokouksia, tilaisuuksia ja tapahtumia järjestäville kutsuvieraille. Viidessä kaupungissa kutsuvieraita osallistui tapahtumaan miltei 400. Helmikuun Minimessujen no show oli kokonaisuudessaan 10 henkilöä, eli lahjoituksemme Nepalin nuorten hyväksi tehtävään työhön oli tällä kertaa 100 euroa. Jatkossakin tilaisuuksiemme peruutusmaksuilla tuetaan Taksvärkin tärkeää työtä!

Nuorten kouluttaminen on satsaus tulevaisuuteen

Taksvärkki ry panostaa työssään nuorten hyvinvointiin ja koulutukseen kehitysmaissa sekä tekee globaalikasvatusta Suomessa. Koulutus mahdollistaa paremman tulevaisuuden, ja tätä Kokouspistekin haluaa olla tukemassa. Järjestön Koulutus Murtaa Muureja – kampanja näkyy myös suomalaisissa kouluissa. Moni muistaa kouluajoiltaan vieläkin taksvärkkipäivän - oppilaat tekevät yhden päivän töitä ja palkallaan tukevat hankkeen toteutusta. Tänäkin vuonna 88 oppilaitosta on jo mukana kampanjassa.

Nepalissa tuetaan ja kehitetään syrjäkylien koulujen oppilaskuntia, joiden kautta nuoret saavat rohkeutta vaikuttaa, kouluttaa muita ja päättää omista asioistaan. Kokemuksen myötä itsetunto kasvaa ja monen tavoitteet elämässä ovat korkealla. Taksvärkki ry:n paikallisella kumppanilla ECCA Nepalilla on pitkä kokemus työskentelyssä koulujen kanssa. Lue tästä nuorten kommentteja, katso videoita ja kuvia!

Tule sinäkin mukaan tekemään hyvää!

Me Kokouspisteessä koemme, että kehitysyhteistyön tukeminen on tällä hetkellä entistäkin tärkeämpää, koska ulkoasiainministeriön rahoittamasta järjestöjen tekemästä kehitysyhteistyöstä on tämän vuoden alusta leikattu miljoonia euroja. Yhteensä 43 % leikkaukset vaikuttavat miljoonien elämään. Taksvärkki ry ei onneksi ole leikkausten myötä joutunut lopettamaan yhtään hankettaan, mutta suunnitelmia on jouduttu tekemään uudestaan ja henkilökuntaa on lomautettu. Kannustammekin kaikkia tukemaan itselleen tärkeiden asioiden parissa työskenteleviä järjestöjä!

Kuvat: Pamela Arslan / Taksvärkki ry